In 2023 realiseerde de werking meer dan 4000 contacten met personen met een verslaving, hun naasten en betrokkenen. Zowel de individuele gesprekken, de deelname aan contactgroepen als het preventiewerk namen toe.
VKK geeft aan dat deze groei ook andere taken meebrengt, zoals blijven voldoen aan de GDPR-regels, aan de regels van een autonome vrijwilligersorganisatie en van een VZW die gezondheidsgegevens verwerkt. Hiervoor heeft VKK een informaticabeheer opgebouwd, zijn ze aangesloten bij Welzijnszorg Kempen’s Shared Services en breiden ze hun secretariaat en onthaal uit. VVK is in 2024 al overgegaan van een vrijwilligerscontract voor ICT naar een parttime tewerkstelling binnen het kader van een progressieve tewerkstelling. Een gedeeltelijke professionalisering van het secretariaat en onthaal zal op korte termijn ook noodzakelijk worden.
VVK zet zich in om een Vlaamse en federale erkenning te bekomen en ze proberen steeds de meerkost voor iedereen die mee in de platformwerking participeert te beperken. Ze bekijken jaar per jaar wat mogelijk is. Vanaf 2025 zal VKK de gevraagde bijdragen indexeren met de index van het voorafgaande jaar. Hiervoor dient een addendum aan de samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd te worden.
De raad voor maatschappelijk welzijn keurt het addendum aan de samenwerkingsovereenkomst tussen vzw Verslavingskoepel Kempen en de OCMW's van Herselt, Hulshout en Westerlo goed.